Het verhaal van Anne (Epilepsie)

Het verhaal van Anne (epilepsie)

 

Ik ben Anne, wordt 50 jaar en heb van bij de geboorte van mijn zoon, die nu 21 is, oncontroleerbare epilepsie.

 

Ik heb al van alles geprobeerd, verschillende soorten medicatie op- en afgebouwd en zelfs een nervus vagus stimulator laten plaatsen die niet hielp. Die hoge medicatie die ik nu neem voor mijn epilepsie heeft bovendien de nodige bijwerkingen. Ook het feit dat de epilepsie op elk moment kan beginnen, bezorgt mij de nodige angstaanvallen. Ik kwam niet meer buiten en leefde meer NAAR de epilepsie dan met de epilepsie en werd behoorlijk depressief.

Maar mijn vriend en ik zochten verder en lazen op het web over de vzw MEDCAN. Ons eerste contact met hen verliep zeer goed. Zij namen mijn vragen ernstig, gingen mijn dossier voorleggen aan een raad van artsen en indien ik in aanmerking kwam voor medicinale cannabis gingen ze mij terug contacteren. Heel vlug kreeg ik positief advies en het adres van een arts in mijn omgeving die het voor mij wou voorschrijven. De medicinale cannabis zelf moet bij een apotheek in Nederland afgehaald worden.

 

Op het gouden jubileumfeest van mijn ouders, wat een groot aantal triggers voor een epilepsie aanval bezorgde, nam ik voor het eerst de medicinale cannabis uit de vaporizer, die in mijn handtas zat. En… ik kon de aanval stoppen en bovendien de migraine die er bij hoorde.

Het weekend erna ging ik op vakantie voor een week naar Nederland en nam de medicinale cannabis met de vaporizer mee. Het werd een vakantie zoals nooit tevoren. Iedere aanval die overdag of in de nacht zich manifesteerde kon gestopt worden en bovendien ook de bijhorende hoofdpijn.

Ik heb een ander leven, omdat ik nu iets bij me heb dat terug controle geeft over mijn lichaam, een redmiddel. Ik heb er duidelijk meer zelfvertrouwen door gekregen. Ik neem nog altijd mijn gewone medicatie voor epilepsie, maar niet meer de spierontspanner Temesta, waardoor ik toch meer actief ben.