Het verhaal van H.V. (epilepsie)

Ik ben H.V., ben 32 jaar, ik heb sinds mijn 9 jaar epilepsie aanvallen.

Vroeger als kind werd het met medicatie onder controle gehouden. Naarmate het ouder worden kreeg ik jaar na jaar meer aanvallen. Ik heb alle soorten medicatie geprobeerd zonder resultaat. Ik bleef aanvallen krijgen, ook ben ik enkele keren door het oog van de naald gekropen.

Nadien heb ik een NVS (Nervus Vagus stimulator) laten plaatsen met de hoop dat het mij zou helpen ook dit zonder resultaat. De aanvallen bleven maar komen zowat 5, 6 per dag, soms meer. Dan heb ik het Atkins-dieet gevolgd, een ketogeen dieet, bij het begin hiervan merkte ik verandering in positieve zin, maar eens mijn lichaam hieraan gewoon werd stapelden de aanvallen zich terug op. Vervolgens heb ik terug talloze soorten medicatie uitgeprobeerd maar helaas.

Ik ben het laatste jaar een drietal keren van de trap gevallen, in het ziekenhuis beland maar gelukkig zonder blijvende letsels. Ook de nevenwerkingen van alle medicatie zijn dikwijls niet te onderschatten. Evenals mijn ziekte, heeft mijn epilepsie invloed op alles, mijn jeugd, vrijheid, werk, liefde, kinderwens, kortom op mijn hele leven. Ik heb het geluk dat ik tot vandaag terecht kan bij mijn ouders, mijn epilepsie heeft dus ook alle invloed op hun leven, al 23 jaar lang!

Toen ik het bestaan van Medcan vernam nam ik contact met hen op. Na een goed gesprek met de mensen van MEDCAN werd besloten cannabisolie te gaan gebruiken, dit op voorschrift en onder begeleiding van een arts.

Momenteel zijn mijn aanvallen veel minder. Soms 1 max. 3 aanvallen per dag maar ze duren meestal maar een paar seconden en ik ben zelfs regelmatig dagen aanvalsvrij! Ik kan mij zelfs niet herinneren hoe lang dit geleden was. Als ik stress heb kunnen ze wel wat heviger zijn dat ik m’n evenwicht zou verliezen, maar ik ben nog maar net gestart. Ik ben momenteel aan het opbouwen. Met de dosering helpen ze mij verder bij de Transvaal apotheek.

Momenteel zie ik een lichtpuntje in mijn leven en ik  hoop dat het nog verbeterd zodat ik mijn huidig medicatie in de toekomst kan afbouwen, uiteraard in overleg met mijn neuroloog.

Ik heb maar één wens in mijn leven, en dat is aanvalsvrij worden.

Ik wil MEDCAN van harte bedanken en hoop in de toekomst ook op hen te kunnen blijven rekenen.