Het verhaal van Isabelle (Fibromyalgie)

Na een jarenlange zoektocht en vele eliminatie-onderzoeken werd op mijn 40ste het labeltje “fibromyalgie” opgespeld.

Er leren mee leven was voor mij geen optie. Ik heb vele pistes bewandeld omdat ik alles wou proberen in de hoop toch iets te vinden om mijn pijn te verlichten en me ook wat meer levenskwaliteit te geven. Helaas geen verbetering.

In mijn hoofd wil ik van alles doen maar mijn lichaam weigert mee te werken. Letterlijk gevangen zitten in je eigen lichaam.

Tramadol en antidepressiva werden voorgeschreven, ik wou me niet laten vol proppen met de reguliere medicatie (met alle nevenwerkingen erbij).

 

Twee jaar terug ben ik naar een infomiddag geweest over medicinale cannabis en dacht “stel dat dit nu echt eens zou werken” Liet dit even voor wat het was omdat ik toen had ingeschreven voor een revalidatieprogramma voor fibro-patiënten.

Na de gesprekken daar was ik hoopvol, volgde de cursus zonder één les te missen, maar ook dit gaf me niet het gewenste resultaat en deeltijds werken, zoals werd voorgesteld,zag ik niet zitten en is naar mijn mening echt niet de oplossing.

 

Via de Liga voor fibromyalgie was er een info-middag voor haar leden, ben gaan luisteren en daarna snel beslist om het erop te wagen. Ik maakte een afspraak bij Medcan. Dit was mijn echt mijn laatste hoop.

Nu 8 jaar na mijn diagnose gebruik in med. cannabis en heb alleen spijt dat ik er niet vroeger mee gestart ben.

Goede dagen/momenten maken het zoveel aangenamer. Sinds jaren terug gewekt worden door mijn wekker in plaats van wakker worden door de pijn. Terug op stap kunnen gaan zonder pijn.

Geen enkel medicijn die zo snel de druk op spieren wegneemt en dan ook nog zonder bijwerkingen. Genezen ben ik niet maar kan wel “normaal” functioneren. Waar vroeger alles een opgave was, gaat het nu spontaan.

 

Dankjewel Medcan-team !