Het verhaal van Marie-Jeanne Wenselaers (chronische pijn)

Mijn naam is Marie-Jeanne Wenselaers, 59 jaar.

Op 1 mei 2002 (Dag van de Arbeid) was ik op weg naar de wei om een flinke wandeling te gaan maken met mijn paardje Bennett. Ik was intussen al de 3de week weer aan het paardrijden, dit na een revalidatieperiode volgend op een 2de geslaagde rugoperatie.

De dag nadien zou ik weer aan het werk gaan en mocht ik mijn vast voltijds contract tekenen. Met deze leuke gedachte in mijn hoofd zette ik mijn weg verder. Opeens kwam er uit het niets een lichte vrachtwagen van zijn oprit afgereden en reed ik er recht tegen.

Ik ben toen, nog in shock van wat er gebeurd was, mijn paarden gaan verzorgen maar achteraf bleek dat van de klap mijn rug weer volledig om zeep was. Sindsdien ben ik op invaliditeit en in een vicieuze cirkel terecht gekomen van pillen, spuiten, morfine druppels, morfinepleisters en epidurale infiltraties. Verder ook revalidatie met psychologische begeleiding, rug en nekschool, pijnen, krampen, spasmen en verschillende keren een geknelde zenuw.

Mijn maag, gal en lever zijn zo ziek geworden van de medicijnen dat ik vanaf vanaf 22 maart 2013, 14 maanden dag in dag uit ziek ben geweest. Hoofdpijnen, galcrisissen,  elke dag overgeven, een voedselintolerantie, 32 dagen geknelde zenuw in middenrug waardoor mijn invaliditeitstoestand alleen slechter geworden is.

In december 2014 ben ik in contact gekomen met de Academie voor Innerlijke kunst << Ware Natuur >> en ben alle farmaceutische medicijnen beginnen buiten smijten en overgeschakeld naar natuurlijke medicijnen, behalve de morfine (om daarmee te stoppen had ik uiteindelijk medicinale cannabis nodig), mijn voeding volledig organisch aangepast en ga sindsdien elke week mee houdings oefeningen doen. Door mijn pijnmedicatie die na 13 jaar weinig of geen effect meer gaf, was ik vastbesloten om mijn weg te vinden om de medicinale cannabis te kunnen gaan gebruiken en de morfine af bouwen.

Via internet ben ik in contact gekomen met MEDCAN.

Na inschrijving en intake-gesprek werd ik doorverwezen naar een neurochirurg. Daar is vastgesteld dat 1 van mijn titanium cages door de schok van het ongeval tegen de zenuwbaan zit en dat daardoor zenuw gekwetst is en dat de invaliditeit door het ongeval komt en niet door mijn 2 geslaagde rugoperaties (wat ik nu na 13 jaar eindelijk kan bewijzen) en gelukkig ben ik intussen mijn morfine aan het afbouwen.

Voor het eerst sinds de 13 jaar invaliditeit is er een dokter die mijn pijn nauwlettend opvolgt, dit dankzij MEDCAN. Dankzij medicinale cannabis slaap ik ’s nachts eindelijk opnieuw 6 uur door, waar ik voordien elke nacht minstens 7 à 8 keer wakker werd van de pijn).

Alle respect en dank aan de mensen van MEDCAN.