Het verhaal van Olga (Parkinson)

Mijn naam is Olga, 64 jaar, en heb sinds een 5 à 6 tal jaren Parkinson.

Het is begonnen met lichte tremor in mijn linkerhand en na onderzoek bij de neuroloog was de diagnose Parkinson. De eerste jaren waren vrij stabiel maar zag dat ik toch langzaam achteruit ging.

De laatste jaren ben ik een heel stuk minder: meer beven ook in mijn rechterarm, strammere spieren als ik te lang in dezelfde houding zat, en ook als ik wandelde, maar vooral ‘s nachts had ik stramme spieren, soms met krampen. De fijne motoriek bleef achterwege, bv. aardappelen schillen was al heel moeilijk en ‘s nachts moeilijk slapen waardoor mijn echtgenoot dikwijls wakker werd/ Mijn man zei ook dat ik dikwijls afwezig was met mijn gedachten, weinig alert.

Wij hadden het programma Koppen gezien over cannabisolie en hoe een jong meisje met epileptische aanvallen goed geholpen was door cannabisolie. Ook hoe iemand zijn grootvader als Parkinson patiënt goed geholpen was. Het interesseerde ons enorm omdat ikzelf Parkinson heb. Uit nieuwsgierigheid heb ik dan contact opgenomen met Medcan.

Het werd ons meteen duidelijk dat het gemotiveerde mensen zijn die vrijblijvend werken om mensen te helpen die zwaar ziek zijn. Zieke mensen die onvoldoende baat vinden binnen de reguliere behandelingsmethoden. Na een gesprek hebben wij duidelijke informatie gekregen over cannabis, de verschillende soorten, manieren van toediening en op welke manier wij een behandeling onder doktersbegeleiding konden opstarten. Als er iets is mag ik altijd bellen of mailen en word ik altijd goed geholpen.

Sinds een tiental dagen ben ik begonnen met enkele druppels per dag. De verandering is héél positief: veel minder bibberen, minder stramme spieren, ik wandel nu rechtop terwijl ik anders de neiging had om lichtjes voorover te buigen, maar vooral ik slaap véél beter.

Mijn man zegt: ”Ik hoor en voel u ‘s nachts niet meer als ge naar de wc moet of als ge u omdraait”. Ook valt het hem op dat ik veel alerter ben.

 

Ik ben dankbaar voor de klassieke geneeskunde want ik word goed geholpen, maar de ziekte wordt toch erger en het enige wat zij dan kunnen is meer medicatie voorschrijven.

Met cannabisolie ben ik wel een heel stuk beter, al weet ik momenteel nog niet wat het op lange termijn gaat geven.

Ik ben er van overtuigd dat indien het in Nederland, Canada, de USA en waarschijnlijk ook andere landen kan, dat het op lange termijn wel werkt. Wij zijn ervan overtuigd dat, indien de klassieke geneeskunde meer samen zouden werken met natuurlijke geneeskunde, zij veel betere resultaten zouden behalen ten goede van de patiënten. Ik blijf alleszins cannabisolie gebruiken omdat ik duidelijk vooruitgang merk, maar ook omdat andere personen aan mij merken dat het met mij beter gaat.

 

Ik wil Medcan alvast bedanken voor de begeleiding.